среда, 2 декабря 2015 г.

                                 Це цікаво знати 
   
         Ейлер Леонард 
         1707 - 1783 р. н.
Теорема Ейлера про число граней, вершин і ребермногогранника: для будь-якого опуклого многогранника справедливе співвідношення Г+В –Р=2, де Г– кількість граней, В – кількість вершин, Р– кількість  ребер даного многогранника. Теорему Ейлера історики — математики називають першою теоремою топології - крупного розділу сучасної математики.
Характеристики  правильних многогранників
                      
Правильні многогранники
                                     Фізика і многогранники
Піраміди в космосі
Найбільш приголомшеними знахідками минулого  століття  сталі дані НАСА. В 1976 р. американськийкосмічний апарат “Вікінг”, облітаючи Марс, зафіксуваві передав на землю дані про спорудина поверхні червоної планети в області Кідонії. Ця сенсація була офіційно підтверджена лише в листопаді1994 р. В Кідонії було помічено 25 пірамід, з них 5 великих, 20 малих. Сторони основи великих пірамід Марса досягають 1,5 км  при висоті в 1 км. Малі піраміди в декілька разів більші великих пірамід Гіз, а весь комплекс розташований на площі 25 км.
Молекула фулерена C60 

Фуллерени, каркасні молекули із атомів вуглеводів, найбільш поширеним є фулерен C60 – сфера, яка складається із шістдесятьох атомів вуглеводів. Синтезовані у 1985 році.
Історична цінність пірамід – наявність великої кількості енергії, створеної завдяки правильності форми пірамід. Створювані поля  усередині пірамід дозволяють нейтралізувати негативну енергію і перетворити її у позитивну. Єдина система пірамід на планеті координує процес перетворення енергії в просторі і в часі.
Правильні многогранники в хімії.
Фосфорнуватиста
кислота Н3РО2
Молекула фосфорнуватистої кислоти має форму тетраедра з атомом фосфору у центрі, у вершинах тетраедра знаходяться два атоми водню, атом кисню і гідроксогрупи.
Кристали кухонної солі —  маленькі кульки — йони хлору, а більші - йони натрію. Всі кристали кухонної солі мають однакову кубічну форму.
                     Правильні многогранники в біології.
 В біології німецький біолог  начала  ХХ століття  Еге Геккель дослідив, що  одноклітинні  організми – феодарії, точно передають форму ікосаедра.




Кристали  алмазу
Кристали алмазу зазвичай мають форму октаедра. Алмаз (з грецької  adamas – нездоланний) – безбарвний або забарвлений  кристал з сильним блиском у вигляді октаедра.
   
У вигляді додекаедрів виготовляють “всенапрямлені” динаміки.

Сім Чудес Світу і сучасна архітектура

Александрійський маяк
У 285 році до н.е. на острові Фарос  архітектор Сострат Кнідський приступив до будівництва маяка. Маяк будувався п'ять років і вийшов у вигляді триповерхової башти заввишки 120 метрів. У підставі він був квадратом із стороною тридцять метрів, перший 60- метровий поверх башти був складний з кам'яних плит і підтримував 40 метровувосьмигранну башту, фанеровану білим мармуром. На третьому поверсі, в круглій, обнесеній колонами башті, вічногоріло величезне вогнище, що відбивалося складною системою дзеркал. 
Висячи сади Семіраміди
 Палац Навуходоносора був побудований для йогодружини Семіраміди на величезному  цегляномумайданчику, що високо піднімався над навколишньоюмісцевістю. П'ять дворів прямували один за іншим зісходу на захід, в двори виходили двері багаточисельних  кімнат. Фасад прикрашали стрункі жовтіколони із блакитними завитками. Вікон не було, і світлопроникало через троє широких дверей. Висячі садиприкрашали північну - західну частину палацу. Насклепінчастих арках з цеглини були розташованітераси, що нагадують уступи гір. Поверх цегли залитий асфальт, на нім – свинцеві плити, а на них насипаний шар родючої землі і посаджені дерева, кущі і квіти.Здалека здається, що ці сади як би висять в повітрі.


 




Створіть свій власний сайт безкоштовно: http://www.webnode.com.ua






















1 комментарий: